CJ Maramureș își construiește un parc fotovoltaic

1 minute, 6 seconds Read

Consilierii din Maramureș au dat undă verde unui proiect de hotărâre ce vizează construirea unui parc fotovoltaic. Autoritățile locale au accelerat procesul procedural pentru a putea trimite proiectul spre finanțare.

Consiliul Județean este planificat să fie entitatea centrală a proiectului, iar parcul fotovoltaic va furniza energie pentru instituțiile din subordine, inclusiv pentru casele de tip familial sub administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

„Vom completa toate documentele necesare pentru a putea solicita finanțarea crucială pentru Consiliul Județean Maramureș, având în vedere că avem deja experiența unui mic parc fotovoltaic la Spitalul Județean, care asigură o parte semnificativă din necesarul de energie electrică prin panourile solare instalate în curtea spitalului. Încă de la lansarea acestei inițiative de modernizare, la sfârșitul lunii noiembrie, am început să colectăm informațiile necesare, inclusiv facturile de la fiecare instituție subordonată Consiliului Județean, casele de tip familial, pentru a determina consumul mediu anual”, a informat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Excepție de la acest proiect vor face instituțiile care generează venituri, precum parcurile industriale sau societatea Drumuri și Poduri. Conducerea Consiliului Județean afirmă că implementarea acestui parc fotovoltaic va conduce la economii în ceea ce privește factura de energie electrică.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *