Urmează renovarea Castelului Teleki din Pribilești

0 minutes, 53 seconds Read

După decenii în care a fost lăsat în paragină, Castelul Teleki din Pribilești urmează să fie restaurat. Conducerile succesive ale administrației județene nu au acordat prioritate salvării acestui obiectiv, considerat crucial pentru dezvoltarea turistică a Maramureșului.

„Săptămâna aceasta am avut discuții cu proprietarii terenurilor din zonă, care au fost de acord să fie expropriați pentru a contribui la salvarea acestui obiectiv. Prin restaurarea castelului și integrarea lui în circuitul turistic, locuitorii din Maramureșul de aici vor avea numai de câștigat.

Proiectul este deja pregătit și a fost depus pentru finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, cu o valoare a investițiilor estimată la 12,4 milioane de euro. După finalizarea verificărilor, urmează contractarea, estimată să fie finalizată la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai.

Lansarea procedurii de achiziție și evaluarea ofertelor sunt planificate pentru luna mai 2024, iar dacă totul decurge fără probleme, semnarea contractului de execuție este prevăzută pentru luna iulie.” a declarat președintele CJ Maramureș.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *