Rotary Club, Echipamente performante pentru salvarea vieții copiilor născuți prematur

1 minute, 12 seconds Read

Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost dotată de curând cu echipamente performante care vor contribui la îmbunătățirea activității medicale destinate salvării vieții copiilor născuți prematur. Acest fapt se datorează unui proiect al Clubului Rotary Baia Mare 2005, club care desfășoară activități de voluntariat pentru comunitatea băimăreană de peste 17 ani.

Urmare a bunei colaborări cu Dr. Margareta Pârvănoiu și a dorinței sale de a crește continuu calitatea actului medical din Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, s-au identificat drept necesare următoarele echipamente:
– Lampă tunel pentru fototerapie cu cortină Babyvblue – 1 bucată
– Monitor universal de ritm cardiac Massimi radical – 2 bucăți
– Pulsoximetru Radical 7 – Screen Handheld Masimo Root – 3 bucăți
– Stație de încărcare Masimo – 3 bucăți
– Cablu Colectare SPO2 Masimo Rainbow – 3 bucăți

Investiția, în valoare de 174.335 lei, a fost posibilă grație muncii echipei de grant a rotarieinilor din Rotary Club Baia Mare 2005 și a capacității lor de a crea parteneriate cu cluburi rotary din țară și din străinătate. Menționăm aici pe ofițerul de grant Cristina Dina, pe inițiatorul și mentorul acestui proiect Past District Governor Emil Sopoian, past president Rotary Club Baia Mare 2005 Eleonora Halga, past president Flaviu Balint, trezorier Gabriel Costin și Past District Governor, District 5240 Dana Moldovan.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *