Rețeta pentru Baigli: Cozonacii ungurești delicioși pentru sărbători

Baigli, cunoscuți ca și cozonaci ungurești, sunt delicii perfecte pentru sărbători. Iată rețeta:

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 500 g făină
  • 150 ml lapte călduÈ›
  • 70 g zahăr pudră
  • 7 g drojdie uscată (un pachet)
  • 2 gălbenuÈ™uri
  • 1 esență de vanilie
  • coaja de la o lămâie
  • puÈ›ină sare

Ingrediente pentru umpluturi:

  • Umplutură de nucă:
  • 100 ml lapte
  • 250-300 g nucă măcinată
  • 70 g zahăr
  • 70 g stafide
  • 1 esență de vanilie
  • coaja de la o lămâie
  • Umplutură de mac:
  • 250-300 g mac măcinat
  • 100 ml lapte
  • 70 g zahăr
  • 70 g stafide
  • 1 esență de vanilie
  • coaja de la o lămâie

Aluatul trebuie păstrat la frigider pentru a nu dospi. Se ung cozonacii cu gălbenuș de două ori, cu interval de 15-20 de minute în care sunt ținuți la frigider, apoi cu albuș. După ce se usucă, se înțeapă cu un băț de frigăruie pentru a preveni crăparea în timpul coacerii. Coaceți pentru 40-50 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Din această rețetă obțineți doi cozonaci de dimensiunea tăvii din cuptor. Poftă bună!

Foto și rețetă: Nelly Vass

0 comentarii

LASA UN COMENTARIU